Managed hosting door True

Google lonkt naar digitale toetsing UU

 

De Universiteit Utrecht (UU) biedt een nieuwe digitale toetsvoorziening. Hierdoor kunnen studenten op grote schaal veilig digitaal tentamens maken. Dinsdag 17 maart 2015 kunnen geïnteresseerden kennismaken met de nieuwe toetsmethode. Ook Google is die dag aanwezig. Het bedrijf heeft volgens de UU grote interesse getoond in deze innovatie.

De Universiteit Utrecht heeft een digitale toetsmethode voor driehonderd Chromebooks ontwikkeld. Behalve het digitaal afnemen van examens wil de universiteit ook de toetsen zelf volledig digitaliseren. Door deze mobiele oplossing is de tentamenzaal in twintig minuten op- en af te bouwen. De tentamenzaal is volgende week pas officieel beschikbaar. Tot de zomer zullen er dan pilots met de digitale toetsing plaatsvinden. De faculteiten Diergeneeskunde en Sociale Wetenschappen gaan dan aan de slag met het digitaal afnemen van tentamens.

De digitale toetsvoorziening wordt 17 maart officieel geopend en opengesteld in de Gammazaal van het Educatorium, Leuvenlaan 19 op het Utrecht Science Park. Geïnteresseerden zijn vanaf 9:15 uur welkom om de zaal te bekijken én om zelf te oefenen met digitaal toetsen, maar ook om te spreken met de projectleiders, docenten en studenten die al met de digitale toetsvoorziening hebben gewerkt. Ook afgevaardigden van Google zullen die dag aanwezig zijn laat de UU weten. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5241909). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Universiteit Utrecht

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.