Managed hosting door True

ROC kiest IaaS voor studentencapaciteit

 

IaaS

Ict-dienstverleners Vancis en Advantive gaan samen de volledige ict-infrastructuur hosten en het technisch beheer uitvoeren van de onderwijsinstelling ROC Leeuwenborgh, die vestigingen heeft in Sittard, Geleen en Maastricht. Vancis breidt hiermee zijn dienstverlening aan de onderwijssector uit. ROC Leeuwenborgh kiest voor de overstap van een eigen infrastructuur naar infrastructure-as-a-service (IaaS), zodat de studentencapaciteit in de toekomst eventueel kan worden uitgebreid.

Het doel van de overstap voor ROC Leeuwenborgh is om kosten te besparen en de voorspelbaarheid van ict te laten toenemen. Ict is binnen het onderwijs onderhand onmisbaar, aangezien zowel studenten als docenten er afhankelijk van zijn geworden. Daarom is 24/7-toegang tot een goede ict-omgeving essentieel. Daarnaast fluctueert het aantal studentenaanmeldingen in het onderwijs per jaar en dat maakt het voor onderwijsinstellingen lastig hierop te anticiperen. Investeren in een eigen infrastructuur kan dan leiden tot een over- of ondercapaciteit en brengt daardoor onnodige kosten met zich mee. Hierdoor kiezen steeds meer instellingen voor een ‘cloud first’-strategie.

Ferno Schneiders, lid College van Bestuur van ROC Leeuwenborgh: 'Door onze volledige infrastructuur bij ict-partners Vancis en Advantive te plaatsen zijn directe investeringen in bijvoorbeeld servers en dataopslag niet meer nodig. Vancis biedt de flexibiliteit om de capaciteit aan te passen aan het aantal studenten. Advantive brengt de kennis in van Azure, het publieke cloudplatform van Microsoft. Ook zorgt Advantive voor het technische applicatielandschap.'

Door de vernieuwde ict-infrastructuur beschikt de onderwijsinstelling nu over een platform waarmee zij de komende vier jaar verder kunnen.De onderwijsinstelling kan rekenen op een verbetering van de netwerkinfrastructuur, Lync telefonie en de beschikbaarheid van een geïntegreerde private, managed en public cloud.

Expertise delen

Door krachten te bundelen wordt een hybride scenario geboden. Volgens Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis is het in deze tijd  lastig om op ieder vlak eigen expertise in huis te halen.  'Je kunt beter van elkaars kennis gebruik maken dan dat je alles zelf wilt doen. De technologische ontwikkelingen gaan op dit moment ook super snel, dus samenwerking is dan een goede optie'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5241730). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.