Managed hosting door True

Surfnet en Infradata in ‘Heel Holland Hackt’

 

Netwerkintegrator Infradata en ict-organisatie voor het hoger onderwijs Surfnet organiseren op 21 en 22 maart 2015 een 24-uurs Hackathon onder de naam ‘Heel Holland Hackt’. Deelnemende teams van studenten aan het mbo, hbo of een universiteit krijgen de opdracht om binnen 24 uur, 'from scratch' een beveiligings-app te ontwikkelen. Surfnet opent voor de programmeerwedstrijd de deuren van zijn nieuwe kantoor in Utrecht.

De precieze opdracht wordt aan het begin van de hackathon aan de deelnemers bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de studententeams binnen 24 uur een werkend prototype van een app opleveren. Het winnende team mag deelnemen aan de Juniper Networks Hackathon en wint daarmee een reis naar de Verenigde Staten.

Teams kunnen zich aanmelden via de website van het evenement. Surfnet en Infradata bieden de faciliteiten en maaltijden. De deelnemers moeten zorgen voor hun eigen laptop en software.

Managing director van Infradata Nino Tomovski hoopt dat de hackaton bijdraagt aan de innovatie van netwerkoplossingen: 'Onze levens spelen zich in steeds grotere mate online af. We gebruiken dus ook steeds meer data. Door die groei worden netwerken die data transporteren en beveiligen, steeds complexer. Om geen files te krijgen op de snelwegen van de toekomst, hebben we mensen nodig die gecompliceerde casussen simpel maken. Dat talent willen we vinden en voeden. Met de hackathon willen we studenten betrekken bij innovatie op networking-gebied.'

Innovatie en onderwijs

Erwin Bleumink, algemeen directeur van Surfnet voegt toe: 'Samenwerken, onderzoeken, leren en het delen van kennis, data en instrumenten bepalen mede de kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Door studenten toegang tot innovatieve ict- en internetdiensten te geven, creëren we een noodzakelijke randvoorwaarde voor geavanceerd en innovatief onderwijs en onderzoek. Deze hackathon sluit hier perfect bij aan.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5229198). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.