Managed hosting door True

New Horizons kan salarissen niet uitkeren

 

Medewerkers van de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam van ict-opleider New Horizons hebben hun salaris over mei nog niet ontvangen. Dit blijkt uit een e-mail van directeur/eigenaar Camiel de Clercq aan zijn medewerkers. De betaling is volgens De Clercq gestopt door huisbankier Rabobank. Die wil de uitkomst van een kort geding tegen de onderneming van De Clercq afwachten. De betaling van de salarissen wordt overigens door het UWV gegarandeerd.

De Clercq stelt in zijn mail aan het personeel 'verbijsterd' te zijn door het ingrijpen van de bank. 'Ik heb direct contact met ze opgenomen en helaas zijn de omstandigheden, inclusief de mediahype, de veroorzaker van de afwachtende houding van de bank. Tevens voeren zij aan, dat zij wensen te wachten op de uitslag van de rechtszaak op vrijdag en onze plannen daarop om daarna hun standpunt te bepalen', schrijft De Clercq.

Directeur De Clercq stelt zijn medewerkers gerust dat zij hoe dan ook hun salaris en vakantiegeld zullen ontvangen: 'Via het UWV zijn jullie altijd voor 100 procent verzekerd dat het salaris en vakantiegeld ook worden uitgekeerd. Dit kan alleen even duren.' Op 2 juni werden op de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam informatiebijeenkomsten hierover gehouden.


Kort geding
Op 4 juni doet de Rotterdamse rechtbank uitspraak in een kort geding aangespannen door de Amerikaanse franchiseorganisatie achter de ict-opleidingen van New Horizons. De moederorganisatie New Horizons zegde de franchiseovereenkomst met De Clercq op nadat er driemaal een zogeheten ingebrekestelling was gestuurd voor een achterstand in het betalen van franchiseafdracht van zo'n 80.000 euro.

Bovendien was onduidelijkheid ontstaan over een bedrag van 300.000 euro die de onderneming van De Clercq niet bij de franchisegever had gemeld. Volgens het franchisecontract is de franchisenemer verplicht 8 procent over de totale bruto omzet van zijn onderneming af te dragen.

Financiële problemen
Tijdens het kort geding bleek de onderneming van De Clercq in financiële problemen te verkeren. Zo heeft de Belastingdienst Rijnmond een bedrag van een half miljoen euro tegoed. De fiscus heeft beslag laten leggen op alle bezittingen van het bedrijf. Voor 1 juli 2010 staat de verkoop van de inventaris van de trainingscentra gepland.

Het recht voor het drijven van opleidingscentra in de gebieden waar De Clercq vestigingen heeft, is door New Horizons inmiddels overgedragen aan de investeerder Erik Boersma, die al een franchise heeft voor vestigingen in Utrecht en Apeldoorn. Hij heeft aangekondigd in de betreffende steden nieuwe vestigingen te zullen openen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3380567). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.