Managed hosting door True

New Horizons huurt nieuw pand in Utrecht

 

student vrouw leren laptop computer

Ict-opleider New Horizons in Utrecht betrekt binnenkort een nieuwe locatie tegenover het Utrechtse stadion Galgenwaard. De leslocatie, met een oppervlakte van 400 vierkante meter, is ondergebracht in de zogeheten Conclusion-toren. Het opleidingsbedrijf koos voor deze plek om de ruime parkeergelegenheid, nabijheid van snelwegen, goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en moderne uitstraling van het pand.

De nieuwe plek van New Horizons in Utrecht is de helft kleiner dan de oude locatie aan het Furkaplateau, op pal naast NS-station Lunetten. De leslocatie krijgt minder lokalen dan de verouderde locatie in Lunetten. De nieuwe omvang hangt samen met een nieuwe strategie die investeerder/eigenaar Erik Boersma voor New Horizons in Utrecht heeft uitgestippeld. De strategie is gericht op het laag en flexibel houden van de kosten. Boersma verwacht dat in de toekomst ict-opleidingen grotendeels via internet en op locatie bij grote afnemers zullen worden gevolgd.

Boersma kocht onlangs uit een faillissement de activiteiten van het Utrechtse bedrijf New Horizons Learning, dat vestigingen had in Utrecht en Apeldoorn. Het bedrijf ging op 16 februari 2010 failliet, nadat het eind vorig jaar in financiële nood was geraakt. Met Boersma als geldschieter maakt het bedrijf een doorstart onder leiding van de vroegere directeur/eigenaar Ton-Peter Spaapen.


Vijf vestigingen

Eind april maakte Boersma bekend per 1 mei uit te breiden naar het westen en noorden van het land. Met de moederorganisatie New Horzions in Amerika sloot Boersma een contract voor de franchises voor het gebied dat ruwweg wordt begrensd door de steden Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Groningen. Hier was eerder ict-ondernemer Camiel de Clerq actief met vijf New Horizons-vestigingen. De franchises worden uitgegeven door het moederbedrijf New Horizons in Amerika, dat de rechten heeft op de merknaam en de gebruikte lesmethode.

New Horizons in Amerika heeft de franchiseovereenkomst met De Clercq opgezegd. Het is gissen wat de aanleiding daarvoor is. De ondernemer, die per 1 mei niet meer de naam New Horizons en de lesmethode mag voeren, is onbereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3341553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.