Managed hosting door True

Ondernemer Boersma koopt failliete ict-opleider

 

Training

Ondernemer Erik Boersma uit Elburg is de nieuwe eigenaar van de failliete ict-opleider New Horizons Learning in Utrecht. Het bedrijf werkt onder de nieuwe naam New Horizons Computer Learning Center. Boersma betaalde de curator 42.140 euro voor het overnemen van inventaris, voorraden en goodwill uit de boedel van de ict-opleider.

New Horizons Learning in Utrecht werd op 16 februari 2010 door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. De rechtbank stelde de Utrechtse advocaat Rogier Karskens aan als curator. Deze bereikte met Boersma overeenstemming over de doorstart van de onderneming. Dat schrijft Karskens in zijn eerste openbare verslag naar aanleiding van het faillissement. Boersma bevestigt de doorstart van de New Horizons-vestiging. 'Het bedrijf is volop in actie', zegt hij. 

Naast de bedrijfsmiddelen die Boersma van curator Karskens kocht, betaalde hij een kleine 21.000 euro voor debiteuren die New Horizons Learning had verpand aan de Rabobank. De debiteuren stonden voor 230.000 euro in de boeken. Het gaat hierbij om afnemers die deels wel en deels nog geen opleidingen geleverd hebben gekregen. 

New Horizons is een zogeheten franchise-organisatie. De Amerikaanse moederorganisatie, gespecialiseerd in cursussen rondom vooral Microsoft-producten, is in zestig landen met ruim driehonderd opleidingscentra actief. De trainingsaanpak van de onderneming wordt gekenmerkt door een combinatie van zelfstudie en inloopklassen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3302587). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.