Managed hosting door True

Informatica stijgt in populariteit

 

Net als zijn hbo-broertje heeft de universitaire opleiding Informatica een grote populariteitssprong gemaakt onder jongens uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van Qompas, uitgever van digitale titels op het gebied van studiekeuze en carrière, waarin het keuzegedrag van studiekiezers uit 4/5 havo en 4/5 vwo is geanalyseerd.

De studie Informatica steeg dertien plaatsen van plek twintig naar zeven. Daarmee heeft de studie de grootste sprong gemaakt in de top twintig wo-studies onder jongens ten opzichte van vorig jaar. Maar ook Technische Informatica deed het goed. De opleiding steeg van plaats dertien naar plaats negen. Dit in tegenstelling tot zijn hbo-tegenhanger die in de top 20 hbo-studies onder jongens tien plaatsen zakte.

Weinig meisjes
Net als voor de hbo-studies geldt voor de wo-opleidingen Informatica en Technische Informatica dat de studies niet terug zijn te vinden in de top 25 wo-studies. Dit is te wijten aan het feit dat meisje bijna tweemaal zoveel opleidingen bekijken als jongens en dit in de top 25 ranking niet wordt gecorrigeerd. De interesse van meisjes weegt in de top 25 dus zwaarder.

Het rapport van Qompas laat naar aanleiding van het gebruik van het online studiekeuzeprogramma Qompas Studeren de voorkeuren van studiekiezers in schooljaar 2008-2009 zien met betrekking tot onder andere opleidingen en hogescholen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3130339). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.