Managed hosting door True

Opleider leert ICT'er over Android-applicaties

 

Opleider Dimension IT komt met een cursus over Google Android. Studenten leren wat de eigenschappen van het mobiele besturingssysteem zijn. De opleiding is bedoeld voor ontwikkelaars.

Google Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Het platform is gebaseerd op Linux- en Java-technologie. Naast het leren kennen van de eigenschappen van Android, doen de cursisten ook kennis op over de hardwaremogelijkheden van telefoons die draaien op het besturingssysteem.

Om de mogelijkheden van het open source-platform goed te begrijpen, maken de cursisten hun eigen applicaties. De cursus duurt vijf dagen.

Wedstrijd
Zoekmachinegigant Google organiseerde vorig jaar nog een wedstrijd waarbij programmeurs hun eigen Adroid-applicatie moesten ontwikkelen. De Nederlander Eric Wijngaard won toen met zijn fotobewerkingsprogramma Picsay. Met dat programma kunnen gebruikers van mobile internet foto's maken en deze personaliseren en delen per e-mail, blog, Flickr, Facebook, Photobucket en Picasa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2991389). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.