Managed hosting door True

Kadenza start eerste BI-opleidingsinstituut

 

Kadenza, grootste onafhankelijke specialist op het gebied van Enterprise Intelligence, gaat een BI-opleidingsinstituut opzetten. De afgelopen periode zijn mislukte BI-projecten veel in het nieuws geweest.

Dit verontrust Kadenza en daarom is besloten om concrete acties te ondernemen om BI in Nederland vaker succesvol te laten zijn. Een BI-project is geslaagd als het binnen de gestelde tijd en budget is afgerond en het verwachte resultaat heeft opgeleverd. De acceptatie en het juiste gebruik van de beschikbare informatie binnen ondernemingen blijkt hierin een knelpunt te zijn. Daarom gaat Kadenza haar kennis en ervaring delen via een opleidingstraject waarvan bedrijven gratis gebruik kunnen maken.

Door middel van 600 interviews met BI-gebruikers gaat Kadenza de komende drie maanden inventariseren welke kennis specifiek ontbreekt. Op basis van die informatie zal het trainingsprogramma opgezet worden. Het bedrijf heeft een kwart miljoen euro gereserveerd om dit traject op te zetten. Het nieuwe opleidingsprogramma zal in Q3 van 2009 beschikbaar zijn.

Jeroen Blankendaal, directeur van Kadenza: "Het is ons een doorn in het oog dat BI-projecten de laatste tijd zo negatief in het nieuws zijn. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om BI-projecten succesvol te maken en hebben dit in de afgelopen jaren bij al onze klanten bewezen. Het is voor ons essentieel dat bedrijven de maximale waarde uit hun organisatie halen door de beschikbare informatie optimaal in te zetten. Met dit opleidingsinstituut helpen wij Nederland om BI vanaf nu wel succesvol te laten zijn."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2903361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.