Managed hosting door True

Extra opleiding Oracle in de maak

 

Afgestudeerden, academisch of hbo, kunnen binnenkort een speciale ict-opleiding volgen om zich de Oracle-technologie eigen te maken. Johan Doruiter, directeur Oracle Benelux, ontwikkelt dit wapen tegen het tekort aan ict'ers in Nederland.

Bij Oracle Benelux is een speciale werkgroep in het leven geroepen die een kortdurende opleiding in het leven gaat roepen om mensen met een afgeronde opleiding te bekwamen in informatietechnologie en de specifieke Oracle-technologie. Doruiter vertelt dat ook geïnteresseerden met een niet-technische scholing in aanmerking komen. "We zijn nu nog druk bezig dit te ontwikkelen, dus ik weet nog niet hoe de invulling precies zal zijn. Maar ik wil het wel snel geregeld hebben", aldus de Oracle-directeur.
Ook andere ict-bedrijven hebben te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Doruiter zegt dan ook het initiatief niet alleen te willen uitwerken. In elk geval zullen Oracle-partners erbij worden betrokken. Maar hij sluit niet uit dat bedrijven als Microsoft en IBM ook zullen worden benaderd. "Zij hebben hetzelfde probleem. Je zou dan samen een algemeen technische opleiding kunnen verzorgen, gevolgd door een specialisatie in Oracle of wat dan ook. Die algemene kennis moeten we toch al overbrengen, want dat is de achtergrond van onze technologie."

Erger
Doruiter zegt dat het tekort aan deskundig personeel de groei van Oracle in Nederland in de weg staat. Hij heeft het dan over verkopers en adviseurs. "Wij mogen niet specifiek ingaan op omzetten per land, maar we doen het hier uitstekend. In Europa staan we vijfde binnen Oracle en wereldwijd zelfs op de tiende plaats." Uit zijn ervaring met collega's in andere Europese landen is hem gebleken dat de nood in Nederland het hoogst is. "Ik hoor ze er niet of nauwelijks over; hier is het echt erger."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2132062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.