Managed hosting door True

Tunix: accute downtime-risico's datacenters onderschat

 

Tijdens het uitvoeren van audits komt internet security specialist Tunix vaak datacenters tegen waarbij er grote risico's zijn op accute downtime.

Samen met het Britse EPI introduceert Tunix nu een cursus Certified Data Centre Professional in Nederland.

"Een goed functionerend datacenter is essentieel in vrijwel iedere organisatie. Wanneer er iets misgaat binnen een computerruimte, kan dit verlies van omzet betekenen of schade aan de reputatie toebrengen. Tevens worden datacenters steeds complexer en zorgen snelle technische vooruitgangen ervoor dat de faciliteiten, zoals koeling en stroomvoorzieningen, onverwacht hun limiet bereiken. Soms zijn deze risico's inherent aan de opzet van de datacenters en soms ontstaan deze risico's door veranderingen in faciliteiten of technologieën. Veel van deze risico's kunnen voorkomen worden als het verantwoordelijke personeel meer kennis zou hebben van het inrichten en het beheer van datacenters", aldus Tunix in een persbericht.

De cursus vindt plaats op 21 en 22 mei 2007. De cursus is geschikt voor personen die hun kennis van het beheer en onderhoud van een datacenter of serverruimte willen uitbreiden. Tijdens deze tweedaagse cursus worden alle basiselementen voor het inrichten, beheren en onderhouden van datacenters of serverruimtes onder de loep genomen. Daarnaast krijgt de deelnemer tips over de effectiviteit van datacenters en de optimalisatie van het onderhoud en beheer om zo een hogere beschikbaarheid van het datacenter te creëren.

De cursus wordt afgesloten met een examen en bij het behalen van dit examen ontvangt de cursist het internationaal erkende certificaat Certified Data Centre Professional. Meer informatie over deze cursus is te vinden op de website van Tunix.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1939615). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.