Managed hosting door True

Websense en Nortel samen in mobiele beveiliging

 

Websense en Nortel Networks hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beide bedrijven gaan gezamenlijk een oplossing voor de filtering van webcontent ontwikkelen die voorkomt dat mobiele GSM/UMTS-apparaten toegang hebben tot ongewenste content of deze kunnen ontvangen.

De URL-filtering- en beveiligingsoplossing beschermt mobiele apparatuur tegen content die spraak- en datadiensten verstoort en voorkomt ook het downloaden van schadelijke code. GSM/UMTS-operators kunnen toegangsbeleid voor abonnees opstellen op basis van drie URL-filteringcategorieën: beveiligingsbedreigingen, content voor volwassenen en ongewenste content. Elke categorie omvat een aantal subcategorieën, waardoor een flexibele en nauwkeurig gedefinieerde beleidsinstelling mogelijk is.

Abonnees kunnen zichzelf beschermen tegen bedreigingen en ongewenste content op onveilige websites door de operator te vragen schadelijke content te blokkeren. Deze komt dan niet op hun draadloze apparatuur terecht. Ouders kunnen bovendien voorkomen dat hun kinderen ongepaste of schadelijke content te zien krijgen.

De URL-filteringtechnologie van Websense wordt gecombineerd met de GSM/UMTS wireless packet core-oplossing (GGSN-platform) van Nortel. De gezamenlijke oplossing is naar verwachting eind dit jaar verkrijgbaar. De onlangs aangekondigde Websense v6.1-webfiltering- en webbeveiligingssoftware ondersteunt nu de draadloze protocollen en standaarden WML en WAP, evenals HTML en HTTP. Handsetgebruikers die het internet benaderen, profiteren hierdoor van dezelfde bescherming als die welke Websense-software voor browsers biedt.

Het GGSN-platform van Nortel integreert draadloze en IP-diensten en maakt gepersonaliseerde IP-pakketinspectie en -filtering voor datasessies mogelijk. GGSN ondersteunt ook content-gebaseerde facturatie, VPN en real-time prepaiddata. Daarnaast is het platform geschikt voor de diensten van het 3GPP IP Multimedia Subsystem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/933211). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.