Managed hosting door True

iPhone 12 blijft na update binnen stralingsnorm

 

Groen licht

Volgens de Franse telecomtoezichthouder ANFR blijft de stralingswaarde van de iPhone 12 binnen de Europese norm, na een software-update door Apple. De waakhond testte de voorgestelde update en meldt nu dat deze succesvol kon worden geverifieerd. Hierdoor is een EU-wijd verkoopverbod definitief van de baan, mits alle iPhone 12-toestellen de update krijgen.

De iPhone 12 ligt onder vuur doordat uit eerder onderzoek bleek dat het toestel de Europese stralingsnorm overschrijdt. Om tegemoet te komen aan de bezwaren en een verkoopverbod te vermijden, kwam Apple met een software-update die de straling zou verminderen.

De software-update is de afgelopen dagen getest door de ANFR. Deze concludeert nu dat de update er inderdaad voor zorgt dat het apparaat voldoet aan de gestelde limieten en dus in overeenstemming is met de geldende normen. ANFR heeft Apple verzocht om deze update op alle apparaten uit te rollen.

Met de conclusie van de Franse toezichthouder lijkt een verkoopverbod van de baan. In afwachting van de testresultaten had de Nederlandse Rijksinspectie Digitale Infrastructuur al besloten dat de iPhone 12 geen acuut gezondheidsrisico oplevert. Een definitief oordeel vellen de Europese toezichthouders gezamenlijk.

Specific Absorption Rate

In het kader van het toezicht op de markt voor radio-elektrische apparatuur en de controle van de blootstelling aan elektromagnetische golven, meet ANFR de energie die wordt overgedragen door elektromagnetische golven en wordt geabsorbeerd door het menselijk lichaam. De site van ANFR legt uit hoe de test in zijn werk gaat.

Franse elektronicawinkels zijn verplicht om deze zogeheten DAS- of SAR-waarde te vermelden bij de toestellen die ze verkopen. DAS staat voor Débit d’absorption Spécifique, in Nederland en Vlaanderen is de Engelse term Specific Absorption Rate gangbaar.

Eerder Frans onderzoek toonde aan dat de iPhone 12 5,74 Watt straling per kilogram lichaamsgewicht afgeeft, terwijl de Europese norm op 4,0 Watt per kilogram ligt. 

Agence nationale des fréquences

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7561056). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.