Managed hosting door True

Nieuwe iPhone 15 kent weinig verrassingen

 

De komst van de nieuwe iPhone 15-modellen heeft weinig opwinding teweeg gebracht. Niet de researchafdeling van Apple maar de bureaucraten van de Europese Commissie zorgen dit jaar voor de grootste innovatie. De belangrijkste vernieuwing in de iPhone 15, Plus, Pro en Pro Max die gisteren in Cupertino werden gepresenteerd, is de usb-c-connector. Om aan nieuwe EU-regels te voldoen, moest Apple noodgedwongen afscheid nemen van de eigen Lightning-connector.

Uiterlijk en vormgeving zijn niet erg veranderd. Apple zelf denkt daar anders over. Het persbericht spreekt van een enorme sprong voorwaarts voor de iPhone, met nieuwe afgeronde kanten en een prachtige achterkant van doorkleurd glas. Ook het basismodel iPhone 15 en de luxere 15 Plus hebben aan hun voorkant nu Dynamic Island, een interface die al op de iPhone 14 Pro zat. Met Dynamic Island kun je op een innovatieve manier omgaan met meldingen en live-activiteiten. Het formaat van deze feature past zich soepel aan de inhoud aan. Zo kun je in Kaarten duidelijk zien waar je straks moet afslaan en kun je makkelijk je muziek bedienen.

De camera's zijn over de hele linie verbeterd. De laagstgeprijsde iPhone 15 heeft een 48-megapixel-hoofdcamera met 2x telelens. De Pro-modellen zaten overigens vorig jaar al op 48-mp. Verder is de portretfotografie op een hoger niveau gebracht. De 15 Pro Max heeft een 5x telelens, de 15 Pro moet het doen met 3x telelens.

Titanium

De nieuwe modellen Pro en Pro Max zijn gemaakt van sterk hoogwaardig titanium en zijn daarmee de lichtste Pro-modellen ooit. Ze hebben een actieknop die gebruikers zo kunnen instellen als ze zelf willen. Voorheen zat daar een schakelaar die je alleen in de beltoonmodus of de stille modus kon zetten. Gebruikers beschikken nu over extra opties, bijvoorbeeld om snel de camera te openen, de zaklamp aan te doen, Dictafoon of een Focus te activeren dan wel iets te vertalen.

Beide Pro-modellen draaien op de A17 Pro-chip, de eerste 3-nanometerchip, die prestaties en mogelijkheden verder opstuwt. De nieuwe cpu is tien procent sneller dankzij verbeteringen in de microarchitectuur en het design. De gpu van Pro-klasse is tot twintig procent sneller. De Neural Engine is tot twee keer sneller en stuurt features als de autocorrectie en ‘persoonlijke stem’ in iOS 17 aan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7555000). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.