Managed hosting door True

Reparatiebedrijf Fixers hoopt op een doorstart

 

De Nederlandse reparatieketen Fixers heeft vorige week faillissement aangevraagd als gevolg van tegenvallende financiële resultaten. Het bedrijf, dat acht winkels in de Randstad heeft, praat nog met de curator over een doorstart.

Fixers, dat ambitieuze groeiplannen had en eind 2022 een beursnotering verkreeg aan de Npex-effectenbeurs, kondigde eerder dit jaar al aan de resultaten tegenvielen. Door de oorlog in Oekraïne, de inflatiegevolgen en de daardoor dreigende recessie, heeft het consumentengedrag zich aangepast. Mensen houden de hand op de knip: mensen schaffen minder snel een vervangend toestel aan en stellen reparaties uit, aldus het bedrijf.  

Bovendien viel de opbrengst van de beursgang tegen (1,8 miljoen in plaats van de ingeschatte drie miljoen voor groeifinanciering) en kreeg het bedrijf een andere Apple-status: Apple Independent Repair Partner in plaats van Apple Service Provider (wat in omzet scheelt).

Ondanks kostenbesparingen ontstond er recent een dreigend liquiditeitsprobleem. Fixers vroeg begin van de week surseance aan waarop kort daarna de rechtbank het faillissement. Samen met de aangestelde bewindvoerder, Victor Kruit van Haut Legal & Taks, wordt gekeken naar een eventuele doorstart.

Klanten konden bij Fixers terecht voor reparaties van smartphones, tablets, laptops en consoles. Daarnaast kocht het bedrijf oude apparaten in en verkocht het refurbished apparaten in fysieke winkels en via de webshop. Het bedrijf had grootse plannen om uit groeien tot een bekende reparateur in de Benelux. In de laatste zes maanden van 2022 boekte het bedrijf een omzet van 1,2 miljoen euro en een brutoverlies van ruim negen ton.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7502742). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.