Managed hosting door True

Citymesh neemt Sigfox-netwerk Volker Wessels over

 

De Belgische telecomspeler Citymesh, onderdeel van Cegeka, neemt het Nederlandse Sigfox 0G-netwerk van Volker Wessels Telecom over. Het betreft een zogeheten low power wide area network (lpwan) dat geschikt is voor internet of things (iot)-toepassingen. In Nederland wordt het netwerk gebruikt om gasmeters uit te lezen.

Sigfox is een van oorsprong Franse technologie. Het werkt in de unb (ultra narrow band) en het signaal kan daardoor tot duizend kilometer ver reiken en gemakkelijk door gebouwen doordringen. Elk Sigfox-basisstation kan een miljoen objecten beheren zonder dat er een simkaart of gateway nodig is. Een connectie via Sigfox verbruikt tweehonderd tot zeshonderd keer minder energie dan traditionele mobiele netwerken waardoor objecten die op batterijen functioneren tot twintig jaar autonoom kunnen blijven opereren.

Citymesh, dat vorig jaar al het Belgische Sigfox overnam, heeft de ambitie om in de Benelux de toonaangevende partij te worden als het aankomt op low power networks, 0G en Sigfox. 'Veel moeilijke woorden voor een relatief goedkoop netwerk van sensoren en chips dat bitter weinig energie en onderhoud vraagt, maar ervoor zorgt dat objecten zoals watermeters, voertuigen en pakketjes, connecteerbaar en bijvoorbeeld traceerbaar worden', stelt Mitch de Geest, algemeen ditrecteur van Citymesh.

VolkerWessels Telecom bouwde zo'n Sigfox-netwerk uit in Nederland. Dat komt nu in handen van Citymesh, al blijft de telecomdienstverlener als onderaannemer de monitoring, het onderhoud en nieuwbouw van het netwerk op zich nemen. Ook UnaBiz, de eigenaar van de technologie achter het Sigfox netwerk, is betrokken als ondersteuner.

Citymesh wil in Nederland de bekendheid van het netwerk vergroten en meer klanten aantrekken, al stelt de woordvoerster dat er al een aantal grote partijen gebruik van maakt. 'Om legionella-besmettingen in water op te sporen, gasmeters uit te lezen en parkeermeters te beheren.'

Nederlandse klantnamen mag ze nog niet noemen maar in België heeft Citymesh zo'n driehonderdduizend watermeters van Waterlink in Antwerpen op het Sigfox-netwerk aangesloten. Het bedrijf werkt in projecten samen met moederbedrijf Cegeka; die krijgt dan een rol voor de verwerking, visualisatie en interpretatie van data.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7475052). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.