Managed hosting door True

Bullitt lanceert smartphone met permanente dekking

 

Bullitt Group gaat samen met chipfabrikant MediaTek ’s werelds eerste commercieel verkrijgbare smartphone met een tweerichtings-satellietberichtendienst lanceren. Deze telefoon kan moeiteloos overschakelen van een mobiel netwerk naar een satellietverbinding. De software op de smartphone is intelligent en schakelt alleen over naar de satellietverbinding als er geen mobiel of wifi-netwerk beschikbaar is.

De Britse fabrikant verwacht de smartphone en OTT-satellietdienst in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar te hebben. Ook wordt dan een satelliet-sos-dienst geboden, die de eerste twaalf maanden gratis is. De software op de smartphone is intelligent en schakelt alleen over naar de satellietverbinding als er geen mobiel of wifi-netwerk beschikbaar is. De dienst synchroniseert met het adresboek van de gebruiker voor een soepele gebruikservaring bij een verbinding tussen het satellietnetwerk en een telefoon op een mobiel netwerk. De tijd tussen het verbinding maken met de satelliet en het versturen van een bericht bedraagt circa tien seconden.

Bullitt is de eerste partij die de 3GPP NTN-chipset (Non-Terrestrial Network) van MediaTek gaat gebruiken. Tegelijkertijd zijn een eigen app en servicecomponenten ontwikkeld om OTT-satellietberichtenservice te kunnen bieden.

Bullitt levert mobiele telefoons onder merklicenties van Cat en Motorola. De nieuwe smartphone is bedoeld voor klanten die zich vanwege hun werk of hobby’s regelmatig in gebieden zonder goede mobiele dekking bevinden. De nieuwe telefoon wordt begin januari tijdens de techbeurs CES Las Vegas gelanceerd. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7441437). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.