Managed hosting door True

Fusie takken mobiel en consumentenelektronica Samsung

 

Samengaan

Samsung vervangt de leiding van zijn drie voornaamste divisies. Tevens voegt het Zuid-Koreaanse conglomeraat de smartphone-divisie samen met die voor consumentenelektronica. Deze krijgt één co-ceo, Han Jong-hee, afkomstig van de tv-poot. De andere co-ceo wordt aanvoerder van de divisie voor halfgeleiders en andere elektronische componenten.

Met deze reorganisatie komt een eind aan een vierjarige periode waarin de drie genoemde divisies elk hun eigen leiding hadden. Het nieuwe topduo moet Samsung door de volgende groeifase brengen en de concurrentiekracht vergroten. 

Op gebied van televisies is LG in kwaliteit Samsung voorbijgestreefd. LG domineert de markt voor oled-tv’s. Bij de smartphones is Huawei weliswaar als concurrent weggevallen, maar Xiaomi heeft zich in korte tijd ontpopt als een formidabele tegenstander. Bij tv’s en smartphones is Samsung overigens nog wel marktleider. 

Chips

Veruit de grootste winstmaker is de divisie voor halfgeleiders. Het chiptekort doet de winsten astronomische hoogtes bereiken. In het afgelopen kwartaal verdiende Samsung liefst 62,7 miljard dollar met de elektronische componenten. Dat is ongeveer driekwart van de totale concernwinst. Bij de chips is het Taiwanese TSMC de grootste concurrent. 

Beide chipmakers hebben enorme investeringsplannen. Samsung heeft voor de komende drie jaar investeringen ten bedrage van 205 miljard dollar aangekondigd. Het meeste geld naar uitbreiding van de chipproductie. ASML uit Veldhoven profiteert als chipmachinefabrikant daar bij uitstek van.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7284708). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.