Managed hosting door True

Orange-ceo vertrekt na gerechtelijke veroordeling

 

Orange

Stéphane Richard, ceo van het Franse telecombedrijf Orange, verlaat het bedrijf. Het is een vertrek in mineur: de topman moet opstappen nadat hij veroordeeld werd in een fraudezaak rond de overleden zakenman Bernard Tapie.

Een jaar met uitstel en 50.000 euro boete. Dat is de straf die Richard gisteren te horen kreeg van het hof van Beroep in Parijs. De Orange-ceo wordt veroordeeld voor feiten toen hij kabinetschef was van de toenmalige Franse minister van Economie, Christine Lagarde (ondertussen voorzitster van de ECB). Richard zou zakenman Bernard Tapie geholpen hebben met een conflict tussen Tapie en de staatsbank Crédit Lyonnais. Door Tapie een arbitragezaak te gunnen, kon die later honderden miljoenen overheidsgeld als compensatie krijgen. Ook Lagarde liep in de zaak een veroordeling op, maar kreeg geen straf. 

Na de formele veroordeling kon Richard niet veel anders dan zijn ontslag aanbieden bij Orange. Ook de Franse staat, die een kwart van Orange in handen heeft, had al laten verstaan dat een veroordeling zou betekenen dat Richard moet opkrassen. 31 januari is zijn laatste werkdag, al heeft hij wel al aangekondigd dat hij in cassatie gaat.

Rook

Net deze week slaagde Orange er in om in België de Waalse kabeloperator Voo in te lijven. Daarmee troefde Orange rivaal Telenet af, dat zijn droom van een groot, eigen, nationaal netwerk in België in rook ziet opgaan. Als Telenet voortaan kabeldiensten in Wallonië wil aanbieden, zal het capaciteit moeten huren bij Orange, net zoals vice versa in Vlaanderen. Telenet heeft wel een eigen gsm-netwerk in de lucht in het zuiden van het land.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7278658). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.