Managed hosting door True

Deutsche Telekom breidt Amerikaans belang uit

Strategische samenwerking met SoftBank

 

Amerikaanse vlag

Deutsche Telekom heeft de opbrengst van de verkoop van T-Mobile Nederland nog niet binnen of het geld is alweer uitgegeven. Met de miljarden die Apax en Pincus Warburg voor de Nederlandse operator neertellen, komt de Duitse telecomreus dichterbij de meerderheid in T-Mobile US.

De Duitsers breiden hun belang in het Amerikaanse telecomoperator met iets meer dan vijf procent uit tot 48,4. Uiteindelijk streven ze naar de meerderheid om de directe controle te krijgen over de Amerikaanse gigant, die een waarde kent van 170 miljard dollar. De extra aandelen zijn  verkregen door een ruil met de grote Japanse techinvesteerder Softbank. Tegen een belang van 4,5 procent in Deutsche Telekom en een bedrag in contacten verkoopt Softbank aandelen T-Mobile US. Beide bedrijven gaan strategisch samenwerken. 

Begin 2020 hadden de Japanners telecom-operator US Sprint overgedaan aan T-Mobile. Softbank moest vorig jaar belangen afstoten omdat het financieel krap kwam te zitten. 

Om die reden werd ook een deal met Nvidia gemaakt voor de verkoop van de Britse chipmaker ARM voor 40 miljard dollar. De Financial Times maakte vanmorgen evenwel bekend dat die transactie op losse schroeven staat. De Europese Commissie vreest dat Nvidia onvoldoende concessies doet bij die overname om eventuele schade voor concurrenten te beperken. Nvidia heeft weliswaar beloofd dat concurrenten straks toegang blijven houden tot chips van ARM, maar onzeker is hoe hard die toezegging is. Brussel wil aanvullende eisen stellen vooraleer de deal doorgang kan vinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7240734). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.