Managed hosting door True

T-Mobile Nederland naar investeerders Apax en Warburg

 

ETTU wint Ondernemersprijs Midden Holland 2017

T-Mobile Nederland komt voor een bedrag van 5,1 miljard euro in handen van de investeerders Apax en Warburg Pincus. Dit bedrag ligt dicht bij de overnamesom die Deutsche Telekom en Tele2 als verkopende partijen in gedachten hadden. Het Indiase Reliance zou volgens berichten in Indiase krant een bod van 4,8 miljard euro voorbereiden, te weinig om Apax en Warburg af te troeven.

T-Mobile zal onder de nieuwe eigenaar de koers als uitdager op de Nederlandse telecommunicatiemarkt voortzetten. De transactie heeft geen effect op de proposities en diensten van T-Mobile. De vier merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel blijven bestaan. Ook de samenwerking met Open Dutch Fiber op gebied van glasvezel blijft intact.

Private equity-investeerder Apax en groei-investeerder Warburg Pincus hadden eerder succes met investeringen in telecommunicatiebedrijven wereldwijd. Bij de Duitse tak van Warburg zit een oude bekende van T Mobile Nederland. Ex-topman René Obermann werkte eerder in Den Haag, spreekt Nederlands en was van 2006 tot 2013 ceo Deutsche Telekom. Obermann was in 2014 ook even de baas van Ziggo. 

Warburg Pincus kent de techwereld goed. Het bedrijf investeerde eerder in Inmarsat, Community Fibre, Inexio , Americanet, Converge ICT Solutions en Circles.Life. Obermann zal zeker proberen de achterstand in te halen die T Mobile Nederland heeft op het vaste netwerk.

Een samenwerking met Delta Fiber zou een grote eerste stap zijn. Met de ruime middelen van Apax en Warburg Pincus achter zich kan T Mobile Nederland zijn vaste net verder uitbreiden. Met een scherper aanbod van vast en mobiel zou het Haagse bedrijf dat al de meeste klanten op de consumentenmarkt voor mobiele telefonie heeft, meer marktaandeel van VodafoneZiggo en KPN kunnen afsnoepen. Verwacht wordt dat de concurrentie in Nederland gaat toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7240540). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.