Managed hosting door True

Xiaomi maakt slimme elektrische voertuigen

 

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft een nieuw dochterbedrijf opgericht: Xiaomi EV, Inc. De bedoeling is om slimme, elektrische auto’s te gaan bouwen en op de markt te brengen. Daarvoor zijn driehonderd werknemers aangetrokken.

De aankondiging dat Xiaomi zich met elektrische wagens gaat bezighouden, werd door oprichter Lei Jun in maart van dit jaar gedaan. Nu heeft het bedrijf het officiële startschot gegeven. In de komende tien jaar wil Xiaomi naar schatting in totaal 8,5 miljard euro investeren in elektrische voertuigen, met een initiële investering van 1,3 miljard euro. Jun zal het team zelf leiden en is benoemd als de wettelijke vertegenwoordiger van Xiaomi EV, Inc.

Nadat de aankondigingen van de plannen stroomden er zowat 20.000 cv’s binnen van mensen die bij Xiaomi aan de slag wilden. Daarvan zijn ongeveer driehonderd kandidaten weerhouden. Momenteel houden die werkkrachten zich vooral bezig met consumentenonderzoek en inspecties, ze voerden ruim tweeduizend interviews uit en bezochten meer dan tien branchegenoten en partners. Wie die partners precies zijn, laat Xiaomi in het midden. 

Xiaomi kondigde vorige week ook de overname aan van Deepmotion Tech, dat zich richt op autonoom rijden. Hun werknemers vervoegen de 16.000 r&d-ingenieurs die momenteel bij Xiaomi aan het werk zijn, al werken die lang niet allemaal aan auto’s.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7238508). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.