Managed hosting door True

Rijk koopt voor 95 miljoen aan Apple-spullen in

 

De Nederlandse overheid gaat alle Apple-hardware, -accessoires en -diensten inkopen bij Computacenter Nederland. Die partij kreeg de raamovereenkomst IWR2021 Werkplekhardware iOS, iPadOS & MacOS devices gegund. De aanbesteding omvat de hardware inclusief optionele accessoires en diensten.

Het contract heeft een waarde van 95 miljoen euro voor de volledige looptijd van vier jaar. Initieel wordt de overeenkomst aangegaan voor twee jaar, met daarbij de mogelijkheid om twee keer één jaar te verlengen.

‘De reden dat Computacenter de opdracht heeft gewonnen is dat de beste prijs/kwaliteit-verhouding is bereikt in zowel de aanschaf als huur van Apple-producten, -accessoires en -diensten’, meent Norbert Andringa, manager solution sales specialists bij Computacenter. Bekend is wel dat Computacenter, onder meer via voorloper Misco Solutions dat in 2018 werd ingelijfd, al jaren een goede band heeft met (lagere) overheden.

Deelnemers binnen de Nederlandse overheid zijn de departementen en de onderliggende organisaties van het ministerie van Algemene Zaken; Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (inclusief SSC-ICT); Buitenlandse Zaken; Defensie; Economische Zaken (inclusief Dictu); Financiën (inclusief Belastingdienst); Justitie en Veiligheid; Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit; Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Volksgezondheid, en Welzijn en Sport (inclusief SSC Campus).

Eén partij

Ook haken aan de Hoge Colleges van Staat, de Rechtspraak en Adviescolleges en andere organisaties die nauw verbonden zijn aan de Staat der Nederlanden, waaronder de Eerste- en Tweede Kamer de Staten-Generaal, Raad van State, Algemene Rekenkamer en de Nationale Ombudsman.

De overheid heeft gekozen voor single sourcing, zodat alleen Computacenter de Apple-producten en diensten zal leveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7233228). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.