Managed hosting door True

EasyPark voorspelt parkeergedrag met data

 

App-aanbieder EasyPark stelt een nieuwe dienstverlening voor: parking-data-as-a-service. Het geeft parkeeraanbieders, steden en vastgoedeigenaren een gedetailleerd inzicht in beschikbare parkeerplekken en helpt zowel het aanbod als de vraag naar parkeerplaatsen te voorspellen.

De tool van EasyPark laat parkeerbeheer en -planning door data aansturen en is bedoeld voor steden, aanbieders van parkeerruimte en vastgoedeigenaren. Met de technologie krijgen aanbieders van parkeerruimte inzicht in hun capaciteit en is de vraag naar parkeerruimte te voorspellen tot aan specifieke tijdstippen voor individuele straten toe. 

De software moet voor een verbeterde verkeersstroom zorgen en helpt met het maken van beslissingen rond de prijsstelling van parkeren, handhaving, planning van nieuwe parkeerlocaties en parkeerbeperkingen, maar ook bij het plannen van alternatieve vervoersopties, zoals het openbaar vervoer.  

De tool koppelt ook terug naar de EasyPark-app. Daarmee krijgen automobilisten suggesties voor de beschikbaarheid van parkeerruimte waarmee ze tijd besparen bij het zoeken naar een parkeerplek. Dat moet dan weer leiden tot een leefbaardere stad: als er minder auto’s onnodig rondrijden dan leidt dat tot minder uitstoot en opstoppingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7212335). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.