Managed hosting door True

Ericsson annuleert Mobile World Congress-deelname

 

Ericsson toont op zijn MWC 2019-stand iot-apparatuur die via 5G wordt aangestuurd. (foto: Alfred Monterie)

Ericsson ziet af van deelname eind juni aan het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Voor de organisatoren van 's werelds grootste telecomcongres is dat een hevige klap. De Zweedse telecomleverancier vormt immers een van de pijlers onder het MWC.

Ericssons stand heeft de grootte van een half voetbalveld en behoort elk jaar tot de grootste trekpleister. Bovendien was de telecomfabrikant ruim een jaar geleden een van de eerste partijen die deelname aan het MWC vanwege Covid-19 annuleerde. Kort daarop kwam een stroom afzeggingen op gang. Ook nu wordt weer gevreesd voor een sneeuwbaleffect.  

Net als vorig jaar vreest Ericsson de veiligheid en gezondheid van bezoekers niet te kunnen garanderen. In 2020 kon de techshow in Barcelona uiteindelijk niet doorgaan. Dit jaar werd gekozen voor uitstel tot juni. Pijnlijk voor de GSMA is dat Ericsson zijn besluit bekend maakte kort nadat de beursorganisator een uitgebreide serie maatregelen had aangekondigd. Zo mogen alleen bezoekers met een negatieve test naar binnen. Die testverklaringen zijn maar drie dagen geldig. Dit betekent dat veel bezoekers en exposanten zich ten minste een keer extra in Spanje moeten laten testen. Binnen het beursgebouw komen meerdere testcentra om de stroom bezoekers snel van testbewijzen te voorzien. Ook moeten bezoekers regelmatig hun temperatuur laten meten. Verder geldt in het hele beurscomplex eenrichtingsverkeer.

Hoewel het aantal bezoekers volgens optimistische schattingen zo'n 50.000 zal bedragen en minder exposanten deelnemen, worden daarom toch alle beurshallen gebruikt. Normaal komen er meer dan 100.000 bezoekers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7148397). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!