Managed hosting door True

'Deutsche Telekom zet T-Mobile Nederland in etalage'

 

Moederbedrijf Deutsche Telekom wil de Nederlandse tak T-Mobile verkopen. Dit meldt het FD op basis van bronnen in de telecom en de bancaire wereld. Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

Volgens de krant belooft het de grootste Nederlandse telecomdeal in jaren te worden. Bedragen die genoemd worden zijn tussen de vier en vijf miljard euro. De naam van een mogelijke koper gonst nog niet door de wandelgangen, al zou Deutsche Telekom mikken op een verkoop aan private investeerders. Een overname door KPN of Vodafone is onwaarschijnlijk, omdat de Brusselse mededingingstoezichthouder European Competition Network (ECN), maar ook de Nederlandse ACM daar hoogstwaarschijnlijk een stokje voor steekt.

Poging twee

Private investeerders loeren al langer op T-Mobile. In 2015 begon Deutsche Telekom ook een verkoopproces, maar bleken de biedingen uiteindelijk te laag. Dat T-Mobile nu, zes jaar later, meer waard is, komt met name door afgenomen concurrentie. Waren er in 2016 nog vier aanbieders (KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en het Zweede Tele2), momenteel zijn dat er nog drie doordat het Zweedse Tele2 zijn Nederlandse activiteiten in 2018 verkocht aan T-Mobile. Vorig jaar kocht de Deutsche Telekom-dochter telecombedrijf Simpel waardoor het er een miljoen mobiele klanten bij kreeg.

De belangrijkste reden waarom Deutsche Telekom T-Mobile toch wil verkopen, is dat het na KPN en VodafoneZiggo de nummer drie is op de Nederlandse markt. Ook zou het aanleggen van een eigen glasvelnetwerk in de ogen van de Duitsers veel te traag gaan. Overigens circuleert in de telecommarkt al enige tijd het gerucht dat Deutsche Telekom na een eventuele verkoop van T-Mobile belangstelling zou hebben voor een overname van KPN.

In een reactie meldt de woordvoerder van T-Mobile dat speculaties over een mogelijke verkoop af en toe de kop opsteken en dat hij hiervoor verwijst naar Deutsche Telekom. ‘Zij zijn onze aandeelhouder en wij kunnen hier zelf niet zoveel over vertellen.’ Navraag bij de persdienst van Deutsche Telekom voegt ook weinig toe. De zegsvrouw aldaar meldt dat er nog geen officieel statement beschikbaar is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7119557). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.