Managed hosting door True

Messagebird koopt Pusher voor 35 miljoen

 

Dollars

Messagebird, leverancier van zakelijke communicatiesoftware, neemt Pusher uit Londen over voor 35 miljoen dollar. Met de aankoop versterkt het bedrijf uit Amsterdam het productportfolio op weg naar de beursgang uiterlijk medio 2021. Het Engelse bedrijf levert webtechnologie om real time notificaties en in-app messaging te realiseren.

De acquisitie volgt twee maanden nadat Messagebird in oktober een Series C-investering van tweehonderd miljoen dollar binnenhaalde.

Het platform van Pusher met application programming interface (api's) en software development kit (sdk's) wordt geïntegreerd en omgedoopt tot MessageBird Pusher. Hiermee zijn er voor klanten van Messagebird nieuwe functies te ontwikkelen zoals in-app messaging, polls, pushmeldingen, live sportcommentaar en locatietracking. Pusher blijft ook beschikbaar als standalone product en er wordt ondersteuning geboden voor bestaande klanten.

Klanten

Met de software van Messagebird kunnen bedrijven op verschillende manieren communiceren met hun klanten of het nu sms, Whatsapp, spraak, Wechat, klassieke e-mail, Messenger, Google Business Messaging, Line, Telegram danwel een ander populair communicatiemiddel betreft. Ook kunnen zij hun messaging-platformen met de software beheren.

Bij Pusher in Londen werken 25 mensen. Het klantportfolio bevat onder meer Github, Mailchimp, CodeShip en The Financial Times. Bekende Messagebird-gebruikers zijn dan weer Deliveroo, Lufthansa Airlines, Heineken, Hugo Boss, Rituals Cosmetics en SAP.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7108783). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.