Managed hosting door True

Techone lijft telecombedrijf Belcentrale in

 

deal handen schudden overeenkomst contract

Techone uit Rotterdam neemt plaatsgenoot Belcentrale over. Het is voor de Maasstedelingen de eerste acquisitie op telecomgebied. Tot nog toe kocht TechOne vooral mkb-bedrijven op gebied van hosting. Maar de strategie heeft zich verbreed.

Directeur Coert Coomans heeft de ambitie om TechOne te laten uitgroeien tot een leidende Nederlandse onderneming op gebied van it-infrastructuur, telefonie en beveiliging. Hij weet zich daarbij gesteund door de investeringsmaatschappij Nedvest die met 14 ondernemingen waaronder Kraan Bouwcomputing een jaaromzet van 300 miljoen euro realiseert.

Met geld van Nedvest verwierf Techone in amper drie maanden behalve Belcentrale nog zes andere bedrijven. Op hostinggebied werden Hosted, Mijnserver, Domeinwinkel en Protagonist ingelijfd. Ook beveiliger RoSecure (een onderdeek van Belcentrale) en kantoorautomatiseerder ICT Insight traden tot de groep toe. 

Techone helpt de aangesloten bedrijven met techniek, organisatie en financiën, echter zonder zich te bemoeien met de dagelijkse gang van zaken. Wel wordt samen met deze bedrijven de strategie bepaald.

Belcentrale levert telecom- en it-diensten aan 18.000 klanten in het mkb. Het bedrijf zal verder gaan onder het merk van Digihero. De directie van Belcentrale en de directeur boekhouding zijn vervangen. De technische directieleden blijven wel lid van het nieuwe mt. Karim Bourjila zal voortaan als directeur leiding geven aan Digihero.

Het bedrijf profileert zich als een alles-in-één ict-leverancier voor het mkb, zowel in Nederland als in het buitenland. Bourjila: 'Op dit moment zijn we bezig om de eerste klanten in Duitsland over te zetten naar Digihero.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7086562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.