Managed hosting door True

Slack-klacht: Microsoft concurreert oneerlijk

 

De zakelijke chatdienst Slack, die de afgelopen maanden flink terrein verloor aan Teams, gaat in de tegenaanval. Bij de Europese Commissie is een klacht ingediend tegen Microsoft wegens oneerlijke concurrentie op het gebied van apps voor samenwerking in groepen.

Slack beschuldigt Microsoft ervan de populaire videoconferentie-app illegaal onderdeel te hebben gemaakt van Microsoft 365, het voormalige Office 365, dat ook Outlook, Word, Excel en PowerPoint omvat. Die bundeling is volgens Slack onderdeel van een patroon van concurrentiebeperkend gedrag. Miljoenen klanten zijn gedwongen tot de installatie van Teams, zo meent Slack. De zakelijke chatdienst die marktleider was voordat Microsoft deze markt betrad, beschuldigt haar rivaal ervan haar marktmacht te misbruiken.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Microsoft weer met een antitrust-zaak te maken krijgt. Wat dat betreft onderscheidde Microsoft zich van techgiganten als Google, Facebook en Apple. Slack leek eerst de strijd om de markt voor collaboratie-software te winnen. Twee jaar geleden was haar positie nog onbedreigd. Maar Microsoft wist in record tempo langszij te komen en deze markt naar zich toe te trekken. Door Teams onderdeel van Office te maken en een enorme marketingcampagne te starten, werd Slack overvleugeld. Het enorme verkoopapparaat van Microsoft bleek daarbij een belangrijk wapen. Anders dan Slack onderhoudt Microsoft met vrijwel elke (grote) onderneming zakelijk contact. 

Het kan overigens nog geruime tijd duren voordat de Europese Commissie uitspraak doet. In dit soort kwesties wordt niet over een nacht ijs gegaan. De Europese Commissie moet de klacht eerst ontvankelijk verklaren en beslissen of een formeel onderzoek is gerechtvaardigd. Slack eist dat Teams als vast onderdeel uit de Microsoft-suite wordt gehaald en een ‘eerlijk prijskaartje’ krijgt. Momenteel is niet zichtbaar hoeveel de gebruiker voor Teams betaalt, zo luidt het verwijt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7009806). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.