Managed hosting door True

ACM moet knoop doorhakken in ruzie Eurofiber en AQS

 

Afkraken

Eurofiber Nederland heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd een uitspraak te doen in het geschil met AQS NL Office (AQS). Het Nederlandse bedrijf dat is gespecialiseerd in het aanleggen van glasvezelkabel voor de zakelijke mark, wil een klant op zijn netwerk aansluiten. Die klant huurt een bedrijfsruimte in een gebouw van vastgoedexploitant AQS.

Beide partijen bakkeleien echter over de plaats, het tijdstip en de wijze van de uit te voeren werkzaamheden. De ruzie spitst zich tot op de voorgenomen kabelroutes, het plaatsen van een Fiber Distribution Box (FDB) en de toegang tot bepaalde ruimten in het gebouw. Ook is er onenigheid over de compensatieregeling voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Eurofiber heeft een beroep gedaan op de gedoogplicht in de Telecommunicatiewet. Volgens AQS moet dit verzoek echter worden afgewezen nu partijen geen overeenstemming hebben kunnen bereiken. De glasvezelleverancier hoopt via de ACM de impasse te doorbreken. De medewerking van AQS is nodig om de klant op het openbare elektronische communicatienetwerk aan te sluiten. Volgens Eurofiber is een Fiber Distribution Box (FDB) niet nodig. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6933657). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.