Managed hosting door True

Nederlands Referit en Amerikaans ATL fuseren

 

De Nederlandse ict-dienstverlener Referit fuseert met het Amerikaanse ATL Communications. Samen gaan ze verder als Proxona. Het fusiebedrijf wil flink groeien op de internationale telecommarkt. Daarnaast liggen er op de Amerikaanse markt kansen op het gebied van de informatielogistiek.

Referit uit Dordrecht is ruim tien jaar actief als ict-specialist en biedt integratiediensten, cloud-oplossingen en applicatieontwikkeling en -beheer. Het bedrijf munt dit met de term 'informatielogistiek' en biedt daarvoor zijn Axelerit-diensten en productenportfolio. Daarmee is bij klanten hun informatiehuishouding te stroomlijnen en/of te vernieuwen. Referenties zijn Intratuin, Finext, Stichting Leergeld en NIIOS (Netherlands Institute for Innovative Ocular Surgery).

Het Dordtse bedrijf is ook actief op de internationale (telecom)markt met een nummerporteringsplatform en 'central equipment identity register (ceir)-software. Met die laatste oplossing kunnen telecomoperators, maar ook politie, justitie en verzekeraars een centrale database inrichten voor de registratie en validatie van IMEI (International Mobile Equipment Identity)-nummer voor mobiele telefoons. IMEI-nummers van verdachte telefoons (gestolen, illegaal geïmporteerd of frauduleus bewerkt) komen vervolgens op een zwarte lijst zodat er via een landelijk niet meer met die apparaten valt te bellen.

Klik en ambities

"Proxona is Grieks voor 'drive', gedreven"

Directeur Frans Koster vertelt dat Referit op telecomvlak een paar jaar geleden is gaan samenwerken met het Amerikaanse ATL Communications. Het bedrijf uit Oregon, zo'n vijfentwintig jaar oud, is ook actief in deze markt, onder andere met nummerbeheer en lokale nummerbehoud-oplossingen. Beide bedrijven hebben ambities om verder te groeien in de internationale telecommarkt en bespraken dat met elkaar. Na zo'n twee jaar praten en nadenken rolde er de intentie voor een fusie uit. 'Qua bedrijven lijken wij op elkaar, ook qua grootte en omzet. Er was dus een klik. De fusie willen we dit jaar nog definitief afronden zodat we onze gemeenschappelijke kennis en expertise snel kunnen inzetten om verder te groeien.'

ATM ziet in de fusie een middel om uit te breiden op de Europese markt; Referit staat groei op de Amerikaanse markt voor ogen. Koster: 'Niet alleen op met ons telecomportfolio. Wij zijn daar ook kansen liggen op het gebied van informatielogistiek.' Dat staat dan te gebeuren onder de nieuwe fusienaam Proxona, een Grieks woord dat zoiets betekent als 'drive', ofwel gedreven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6901725). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.