Managed hosting door True

Cancelado! MWC gaat niet door

Angst voor Coronavirus zorgt voor domino-effect

 

Rood stoplicht

Het Mobile World Congress (MWC) gaat niet door vanwege angst voor het coronavirus. Organisator GSMA heeft na zes uur lang vergaderen besloten de stekker eruit te trekken. ‘s Werelds grootste technologiebeurs zou van 24 tot en met 27 februari in Barcelona worden gehouden.

Woensdagochtend kondigde de congresorganisatie opnieuw nog aan door te gaan. Maar nadat Nokia, Deutsche Telekom, BT, Vodafone en Orange het evenement hadden geannuleerd, herzag het bestuur van de GSMA zijn beslissing. Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar het afhaken van de grote Europese mobiele operators gaf de doorslag.  

Ook de annuleringen van Nokia en Samsung Networks wogen zwaar. Omdat eerder Ericsson en ZTE hadden afgezegd, was Huawei als enig grote telecomleverancier overgebleven. Dinsdag hadden de Amerikaanse bedrijven Cisco, Intel, Sprint, AT&T, McAfee en Facebook aangegeven niet naar Barcelona af te reizen. Sony, NTT DoCoMo, Amazon, Nvdia, LG behoorden eveneens tot de afzeggers.  

Amper risico

Het MWC is de grootste technologiebeurs ter wereld. Dit jaar werden 100.000 bezoekers verwacht. Zo’n 2.800 bedrijven hadden standruimte gehuurd. Onzeker is wie voor de ‘annuleringskosten’ moet opdraaien. De standhouders zullen bij de GSMA aankloppen, maar die organisatie zal de boot afhouden. Alleen al de kosten voor de deelnemers worden geraamd op een half miljard euro. Ook de organisatie achter het Holland Paviljoen lijdt een strop.  

Overigens heeft de regionale overheid van Catalonië uit alle macht geprobeerd te voorkomen dat de beurs werd geannuleerd. De Spaanse autoriteiten stelden dat het risico op een verdere verspreiding van het Coronavirus in Europa gering is. Spanje telt twee gevallen waarbij het Coronavirus is vastgesteld. Bovendien had de Spaanse overheid een groot aantal voorzorgsmaatregelen aangekondigd.  

Overigens is er ook op de effectenbeurzen in Amerika en Europa geen spoor van paniek. De beurzen zijn deze week juist opgeleefd mede wegens het uitblijven van negatief nieuws uit China.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6878100). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.