Managed hosting door True

Mobile World Congress 2020 gaat door

Organisator GSMA adviseert: geen handen schudden

 

Groen licht

De GSMA, organisator van het Mobile World Congress (MWC), dat van 24 tot 27 februari in Barcelona wordt gehouden, laat de beurs doorgaan. Dit gebeurt ondanks het terugtrekken van Ericsson, Amazon, Nvidia, Sony en LG. Een besluit daartoe werd zondag genomen. Wel worden strenge maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Reizigers uit de getroffen provincie Hubei waar de virusuitbraak begon, krijgen geen toegang tot het evenement. Ook wordt de beursbezoekers dringend verzocht onderling geen handen te schudden.

Alle reizigers die in China zijn geweest, moeten aantonen dat ze in de veertien dagen voorafgaande aan de beurs buiten China hebben verkeerd. De beursorganisator controleert de paspoorten op stempels. Verder moeten alle bezoekers hun voorhoofd tegen een scanner houden die de temperatuur opneemt. Bezoekers moeten zelf nagaan dat ze niet in contact zijn geweest met mensen die de infectie hebben opgelopen.  

Daarnaast voert de beursorganisatie de hygiëne op. Microfoons worden gedesinfecteerd na het wisselen van een spreker. Ook bijvoorbeeld de handrails van roltrappen worden regelmatig ontsmet.  

De GSMA boog zich dit weekeinde over nieuwe maatregelen nadat Ericsson vrijdag aankondigde af te zien van deelname aan het MWC. De vooraanstaande telecomleverancier vindt het gezondheidsrisico te groot. Amazon Web Services (AWS) dat op de eerste dag van de beurs een grote conferentie zou houden, acht deelname eveneens onverantwoord. Ook enkele andere exposanten waaronder LG bouwen geen stand op, terwijl een aantal bedrijven twijfelt. Desondanks blijft de beurs met meer dan 2800 exposanten een sterk deelnemersveld kennen, aldus de GSMA. Normaliter trekt de beurs vijfduizend tot zesduizend bezoekers uit China. Dat is 5 á 6 procent van het verwachte aantal bezoekers. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6876051). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.