Managed hosting door True

'Kabinet verscherpt 5G-eisen voor Huawei-ban'

 

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische zaken (hier op archiefbeeld), maakt mogelijk deze week nieuwe plannen bekend om Chinezen te weren als leverancier van apparatuur voor Nederlandse 5G-netwerken.

Het kabinet komt met aanvullende eisen om het Chinese Huawei te kunnen weren als leverancier van apparatuur en software voor kritieke onderdelen van 5G-netwerken. Dat schrijft actualiteitenrubriek Nieuwsuur op basis van anonieme bronnen

Het is nog onduidelijk welke onderdelen van die nieuw te bouwen 5G-netwerken precies als ‘kritiek’ worden bestempeld. Maar als het bericht klopt, dan gaan de eisen een stap verder dan de eerdere verplichting om de Chinezen alleen te weren uit de kern (core) van het netwerk.

‘Telecombedrijven mogen voor de aanleg van 'kritieke delen' van dat netwerk geen zaken doen met bedrijven in landen met een 'offensieve cyberstrategie'. Ook niet met bedrijven uit landen waar bedrijven gedwongen kunnen worden informatie te delen’, melden de bronnen aan Nieuwsuur.

Vandaag spreekt staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) van Economische Zaken binnen de EU over het onderwerp. De plannen voor de aanvullende veiligheidseisen zullen later deze week officieel gepresenteerd worden.

Satelliet-station inlichtingendiensten

Ook meldt de actualiteitenrubriek dat een satelliet-afluisterstation van de Nederlandse inlichtingendiensten in het Friese Burum zal verhuizen naar het buitenland omdat het anders storing geeft op de nieuw te bouwen 5G-netwerken.

Volgens de bronnen is er een akkoord bereikt met een land dat het Nederlandse afluisterstation zal huisvesten. Het is niet bekendgemaakt om welk land het gaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6844255). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.