Managed hosting door True

GSM Association lanceert Inclusive Tech Lab

 

De GSMA, de wereldwijde belangenorganisatie van mobiele operators, gaat een zogenaamd Inclusive Tech Lab oprichten om de inclusieve technologieën van de toekomst te onderzoeken, testen en ontwikkelen. The Bill and Melinda Gates Foundation heeft drie jaar van financiering voor het labo verstrekt en zal zitting hebben in de adviesgroep.

Het lab krijgt een breed werkterrein om inclusiviteit van onder andere ontwikkelingslanden zoveel mogelijk te stimuleren. Het gaat dan bijvoorbeeld over het openstellen en onderling compatibel maken van betalingssystemen, het aanmaken van digitale identiteiten voor ongeregistreerde mensen of het aanbieden van internettoegang aan vrouwen en kwetsbare bevolkingsgroepen. De GSMA zal daarvoor conceptmodellen opstellen en delen.

De adviesgroep van het initiatief zal potentiële projectideeën helpen onderzoeken, prioritiseren en uitwerken. Naast de Bill and Melinda Gates Association bestaat deze uit onder meer GoPay, Idemia, KaiOs, Mowali, Telenor, de Universiteit van Washington, Veon en Vodafone.

De eerste concrete resultaten uit het lab moeten al in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn. ‘Met de lancering van het GSMA Inclusive Tech Lab nemen we een gedurfde nieuwe stap om innovatie te ondersteunen en te stimuleren door meer experimenten en de bereidheid om risico’s te nemen’, zegt John Giusti, chief regulatory officer van de GSMA. ‘Het Lab biedt ons team van ‘technopreneurs’ de mogelijkheid voor het volgen van een ​​praktische aanpak om de barrières voor economische en sociale inclusie verder weg te nemen.’

Bij het GSMA is eerder het Mobile for Development-programma in het leven geroepen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6806161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.