Managed hosting door True

Within Reach koopt uc-bedrijf Crystal Networks

Holdingbedrijf voegt Crystal en Eazit samen voor meer slagkracht in de unified communications-markt

 

Within Reach, het Nederlandse holdingbedrijf achter diverse aanbieders van unified communications (uc), heeft Crystal Networks overgenomen. Deze onderneming uit Houten wordt samengevoegd met Eazit, dat in april 2018 in handen van Within Reach kwam.

Crystal Networks biedt diverse diensten op het gebied van telefonie, ict en internet. Het bedrijf is volgens Within Reach ‘een mooie aanwinst’. De holding wil de grootste speler in de Europese markt van unified communications (uc) worden. Onder meer de merken Voiceworks, Swyx en Centile zijn ook onderdeel van de holding uit Almere.

Samen met Eazit

Onder de vleugels van Within Reach krijgen de diensten van Crystal Networks de merknaam Eazit. Eazit heette voorheen Intercity Technology en biedt onder meer mobiele telefonie, unified communications, ip-telefonie (voip) en ondersteunende ict-diensten. Dit bedrijf is sinds vorig jaar onderdeel van Within Reach.

Naar eigen zeggen blijft de dienstverlening van zowel Crystal en Eazit aan huidige klanten ongewijzigd. Huidig Crystal-directeur Edwin van Buren gaat het samengevoegde bedrijf leiden, samen met een managementteam dat uit beide bedrijven afkomstig is.

Voordelen

De samensmelting van Crystal en Eazit en hun inlijving door Within Reach zou verschillende voordelen hebben. Zo kunnen de andere zusterbedrijven in de holding gebruikmaken van de klantrelaties en specialistische kennis van de twee. De partijen verwachten bovendien dat ze gezamenlijk de dienstverlening in de mkb-markt kunnen vergroten.

Holdingmaatschappij Within Reach heette eerst de Within Reach Group (WRG), het moederbedrijf van Voiceworks. In juli 2018 ging de onderneming een samenwerking aan met investeringsmaatschappij Waterland, en fuseerde met het Duitse Swyx Solutions en het Franse softwarehuis Centile. De partners maakten er destijds geen geheim van dat ze willen groeien door overnames en organische groei.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6799696). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.