Managed hosting door True

Waterland neemt The Rent Company over

 

The Rent Company, verhuurder van apparatuur voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs, krijgt een nieuwe eigenaar: Waterland Private Equity. Deze investeringsmaatschappij uit Bussum neemt voor een onbekend bedrag het meerderheidsbelang over van BB Capital. Die investeerder uit Den Haag stapte in 2016 in.

The Rent Company is gevestigd in Den Bosch en biedt zo'n 120.000 leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om mobiele apparatuur (laptop of Chromebook) te gebruiken. Met zo'n apparaat krijgen leerlingen tegen een maandelijks bedrag toegang tot elektronische leeromgevingen en digitale lesmethodes. Software, service en verzekering zijn inbegrepen in het abonnement.  

Investeringsmaatschappij BB Capital Investments heeft The Rent Company in 2016 opgenomen in haar investeringsportefeuille om het bedrijf verder te laten groeien. Zo werd in 2017 het online platform My Digital Schoolbook geïntegreerd in de dienstverlening van The Rent Company. Dit portaal biedt inzicht gegeven in alle zaken betreffende het gebruik van devices in het onderwijs voor leerlingen, ouders en onderwijsinstellingen.

In de afgelopen drie jaar is The Rent Company naar eigen zeggen substantieel gegroeid door zich volledig te richten op het voortgezet onderwijs. Met de acquisitie door Waterland Private Equity Investments heeft de onderneming de mogelijkheid de activiteiten ook in het buitenland en naar aanpalende markten uit te breiden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6767631). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.