Managed hosting door True

CBp schrapt miljoenenboete KPN

 

rechter rechtszaak rechtbank

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapt vandaag in hoger beroep de boete van twee miljoen die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in 2015 aan KPN oplegde. Deze uitspraak is definitief, het CBb is de eindrechter in deze zaak.

De boete van twee miljoen euro hield verband met het KPN-aanbod glasvezeltechniek (SDF backhaul). Die techniek verbindt de straatkast met de centrale waar KPN telecombedrijven MDF-toegang geeft en maakt sneller internet en betere televisiediensten mogelijk.

ACM verweet KPN dat het bedrijf concurrenten niet de mogelijkheid bood om SDF-Backhaul MB af te nemen, terwijl KPN zelf wel van deze faciliteit profiteerde. Dat verwijt is volgens het CBb onterecht, omdat KPN al in 2006 een aanbod SDF-Backhaul MB publiceerde. Anders dan ACM meent, betrof dat aanbod niet een in tijd en plaats beperkt proefproject.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6667189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.