Managed hosting door True

Ericsson en Juniper Networks verbeteren 5G

 

Ericsson en Juniper Networks hebben hun gezamenlijke oplossingen voor 5G-overdracht en -netwerkbeveiliging verder verbeterd. De oplossing van Ericsson voor network slicing zorgt dat NorthStar, de SDN-controller van Juniper, nu interoperabel is met Ericsson Dynamic Orchestration.

De sdn-controller biedt daarmee een complete grip op het netwerk, van de locatie van radiocellen tot de kern van het pakketnetwerk, met inbegrip van de datacenter-gateway. Operatoren kunnen op deze manier connectiviteitsdiensten binnen het overdrachtsdomein automatiseren en integreren tot één integrale network slice. De Wide Area Network Orchestrator (WANO) van Ericsson fungeert daarbij als hiërarchische sdn-controller die de configuratie van connectiviteitsdiensten voor zijn rekening neemt.

De toevoeging van orchestration van de netwerkoverdracht aan de oplossing van Ericsson zorgt ervoor dat de network slice over gegarandeerde bandbreedte kan beschikken. Gebruikers kunnen daarnaast kpi’s zoals de latency raadplegen.

De slicing binnen het overdrachtsdomein wordt daarnaast verbeterd door het combineren van zachte network slicing met Ericsson Dynamic Orchestration en harde network slicing door het slicen van de Junos-node binnen het routerplatform uit de MX-reeks van Juniper. In combinatie met het Ericsson Radio System biedt deze gezamenlijke oplossing de mogelijkheid om in een gedeelde infrastructuur gebruik te maken van een integrale network slice die kan worden beveiligd, geoptimaliseerd en geïsoleerd.

RAN

Een andere verbetering houdt verband met de netwerkbeveiliging. De oplossingen van Juniper zijn geïntegreerd met de Radio Access Network (ran)-oplossingen van Ericsson Naast de recent geïntroduceerde 5G High Layer vRAN is de beveiligingsfunctionaliteit van Ericsson aangevuld met gateway-producten uit de SRX- en vSRX-reeks van Juniper. Het resultaat is een oplossing voor IPSec-beveiliging die de netwerkbeveiliging kracht bijzet en naar alle delen van het netwerk uitbreidt.

De routeringsoplossingen uit de PTX-, MX- en SRX-reeks zullen daarnaast worden geïntegreerd met Ericsson Security Manager om de time-to-market te verkorten. Dit is mogelijk door automatische optimalisatie van de netwerkbeveiliging en het afdwingen van beveiligingsregels.RA

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6610403). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.