Managed hosting door True

Samsung: 5G gaat ons leven enorm veranderen

 

5G

Welke impact zal 5G krijgen op onze samenleving? Zal die zich enkel beperken tot snellere downloadsnelheden voor onze smartphones? Absoluut niet, zo schrijft Samsung in een trendrapport, 5G zal ingrijpende nieuwigheden doodnormaal maken.

5G is meer dan een snelle internetverbinding: het is een revolutionaire ontwikkeling die even ingrijpend zal zijn als de telefoon, de pc en het internet. Tot die boude conclusie komt Samsung.

Het bedrijf ziet via 5G bijvoorbeeld de definitieve doorbraak van IoMT, Internet of Medical Things. Het IoMT zal een groeiend aantal ouderen helpen om langer zelfstandig te leven en operaties op afstand mogelijk maken. Ook wearables die in real time bijvoorbeeld hartritmes en glucosewaarden in de gaten kunnen houden, worden door 5G op de kaart gezet. Dankzij machine learning kunnen op termijn gezondheidsproblemen zoals een hartaderbreuk voorspeld worden en dus aangepakt worden vooraleer ze zich effectief voordoen.

5G zal ook voor minder verkeersongevallen zorgen. 5G-netwerken ondersteunen V2V-communicatie (vehicle-to-vehicle) en zelfrijdende auto’s. Met als gevolg: minder files, efficiëntere verkeersstromen en minder verkeersongevallen. Daarnaast kan elke trein, tram, bus en metro dankzij 5G gekoppeld worden aan een centraal netwerk, dat alle lijnen op elkaar afstemt. 

Op het gebied van entertainment brengt 5G interactieve uitzendingen in virtual en augumented reality mee, voorspelt Samsung. In de industrie vormen een hogere productiviteit, een cashloze maatschappij en virtuele winkelassistenten de aantrekkingspolen. In een smart industry worden dankzij 5G monotone taken vlot overgenomen door onderling gekoppelde apparaten. Met constante datastromen beschikken bedrijven over real time gegevens waarmee ze hun productie en transport feilloos plannen en zo tijd winnen. Daarnaast helpt 5G bij de evolutie naar een cashless society, door elektronische betalingen vlot te laten verlopen en kan het de online winkelervaring verbeteren: via een vr-bril krijg je uitleg van een virtuele winkelmedewerker.

Het volledige rapport van Samsung is hier te lezen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6532010). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.