Managed hosting door True

Brussel geeft groen licht fusie T-Mobile en Tele2

 

Samengaan

Het samengaan van T-Mobile Nederland en Tele2 heeft de goedkeuring van de Europese Commissie gekregen. In reactie op het fiat kondigde het ministerie van Economische Zaken voor eind 2019, begin 2020 de veiling van 5G-frequenties aan.

De fusie tussen T-Mobile Nederland en Tele2, die vorig jaar december al werd aangekondigd, kon bij de Europese Commissie aanvankelijk op scepsis rekenen. Met het samengaan houdt Nederland nog drie telecombedrijven met een eigen netwerk over in plaats van vier. Zes jaar geleden nog maakte toenmalig minister Kamp van Economische Zaken zich hard om een vierde speler op de Nederlandse markt te krijgen en zo de concurrentie aan te jagen. Bij de telecomveiling van 2012 werd er zelfs extra ruimte vrijgemaakt voor een nieuwe aanbieder, en wel Tele2.

Met de komst van Tele2 in 2015 zakte de prijs voor een gigabyte aan mobiele data flink. Bovendien blijkt uit onderzoek van het internationale bureau Rewheel Research dat de prijzen minder hard dalen sinds de fusieplannen van Tele2 en T-Mobile zijn aangekondigd.

Søren Abildgaard, topman van T-Mobile Nederland, is uiteraard in zijn nopjes met de beslissing. ‘We kunnen nu onze gemaakte beloftes waarmaken op het gebied van een versnelde introductie van 5G en zorgen dat glasvezel beschikbaar komt.’ T-Mobile wil in 2020 als eerste aanbieder een 5G-netwerk in de lucht hebben dat landelijk dekkend is. Het bedrijf belooft de goedkope databundels voorlopig in stand te houden.

T-Mobile en Tele2 controleren een kwart van de Nederlandse mobiele markt, maar moeten KPN, met een marktaandeel van 43 procent, en VodafoneZiggo (32 procent) voor laten gaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6522766). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.