Managed hosting door True

Nextel gaat zelfstandig verder als Futura

 

Ict-distributeur Nextel heeft een nieuwe naam. Het bedrijf uit Ede is op 18 oktober omgedoopt tot Futura. Die naam is geïnspireerd op de toekomst. De naamswijziging komt voort uit het feit dat het Belgische moederbedrijf is verkocht aan Telenet, waardoor de Nederlandse tak zelfstandig verder moet gaan onder een eigen naam.

Nextel België is vorig jaar verkocht aan Telenet, maar de Nederlandse dochter was niet inbegrepen bij de deal. Dit betekent dat het bedrijf uit Ede zelfstandig verder gaat. Daarbij is in overleg besloten dat de organisatie in Nederland een naamsverandering moet doorvoeren. Gekozen is voor Futura. Dit is naar eigen zeggen geïnspireerd op de toekomst. Daarnaast voert het de pay-off ‘ict in motion’. Dit verwijst naar de activiteiten van het bedrijf: ict-distributie van onder meer telecommunicatie- en wifi-oplossingen. 

Sinds mei 2018 is Ed de Wilde begonnen als algemeen directeur. Hij moet de organisatie innoveren en klaarmaken voor de toekomst. ‘De naamswijziging en het feit dat we een zelfstandige organisatie zijn, geeft onze organisatie een geweldige kans’, vertelt hij. ‘Het opent een nieuwe deur voor groeimogelijkheden, waarbij we een eigen beleid voeren en zelf de logistiek in handen houden.’

De naamswijziging werd op 18 oktober gevierd via een eigen event. Hier werd een inhoudelijk programma gecombineerd met entertainment. Fabrikanten Lancom Systems, Aerohive, NEC en Alcatel-Lucent Enterprise waren ook aanwezig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6499662). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.