Managed hosting door True

Crowdfunding levert Fairphone 2,5 miljoen euro op

 

Fairphone heeft 2,5 miljoen euro opgehaald in een Nederlandse crowdfunding-campagne. Ruim achttienhonderd mensen investeerden in de maker van duurzame smartphones op het platform Oneplanetcrowd. Met het extra kapitaal wil het Amsterdamse bedrijf groeien in nieuwe markten zoals Scandinavië en Zuid-Europa en een nieuwe telefoon ontwikkelen.

Volgens oprichter Bas van Abel gebruikt Fairphone de crowdfunding voor de ontwikkeling van een nieuwe telefoon, onderzoek en ontwikkeling om de keten van meer mineralen conflictvrij te maken, groei in nieuwe markten (Scandinavië, Zuid-Europa) en om de dienst ‘Fairphone as a service’ verder te ontwikkelen.

Met een converteerbare lening, krijgen investeerders de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden doordat ze hun lening naar aandelen in het bedrijf kunnen omzetten.

In 2010, startte Fairphone als een campagne om mensen meer bewust te maken van de ethische kwesties rondom de productie van telefoons, met name het gebruik van conflictmineralen en het nodeloos weggooien van smartphones. Inmiddels heeft het bedrijf 150.000 klanten en zijn er twee, als duurzaam bestempelde, modulair opgebouwde Fairphone-modellen op de markt gebracht.

Het extra kapitaal komt als geroepen nadat het bedrijf vorig jaar moeite had met het onderhouden van de eerste generatie Fairphones door een gebrek aan beschikbare componenten. Fairphone kan nu nieuwe stappen maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6434381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.