Managed hosting door True

Consortium voert succesvolle 5G-test uit

Ericsson, Telstra en Intel verantwoordelijk voor eerste 5G-call met 3,5 GHz-spectrum

 

5G

Ericsson, Telstra en Intel hebben met succes de eerste end-to-end 5G non-standalone (NSA) 3GPP datacall uitgevoerd op een commercieel mobiel netwerk. Hiermee heeft het drietal bedrijven 5G uit het laboratorium gehaald en in een echte mobiele-netwerkomgeving ingezet.

De call, die plaatsvond in het 5G Innovation Center van Telstra in het Australische Gold Coast, was de eerste in zijn soort met een 3,5 GHz-spectrum, waarbij de kerncomponenten van meerdere bedrijven (multi-vendor) samenkomen die nodig zijn voor een echte commerciële 5G-netwerkoproep. De mijlpaal volgt op de lab-gebaseerde datacall die eerder deze maand werd uitgevoerd door Ericsson en Intel samen met Telstra en andere 5G-serviceproviders in het Ericsson Lab in Stockholm.

‘We zijn op weg naar de commerciële 5G-werkelijkheid’, vertelt Fredrik Jejdling, topman bij Ericsson. Volgens Jejdling laat het bereiken van de eerste commerciële datacall de vooruitgang zien die genoemde drie bedrijven hebben geboekt van het testen van de technologie in een laboratorium naar een 5G commerciële netwerkomgeving.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6412142). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.