Managed hosting door True

Grote brancheverschillen in gebruik it- en telecomdiensten

 

communicatie

Per branche bestaan er grote verschillen in de inzet van it- en telecomdiensten. Dat blijkt uit onderzoek van Voiceworks en Telecompaper.

De studie van Voiceworks, aanbieder van zakelijke communicatieoplossingen, en onderzoeksbureau Telecompaper keek naar hoe de zakelijke eindgebruikersmarkt van it- en telecomdiensten eruitziet. Dat bracht enkele grote verschillen aan het licht.

Zo werkt binnen de it- en telecomsector 62 procent van de bedrijven met vaste telefonie, waar dit voor de zorg 91 procent is. Het gemiddelde over alle branches bedraagt 72 procent. Voor het gebruik van mobiele diensten zijn de verschillen nog groter: 15 procent gebruikt mobiele diensten binnen het onderwijs tegenover 85 procent in de agrarische sector. Het gemiddelde over alle branches ligt hier op 50 procent.

Clouddiensten

Ook bij additionele it- en telecomdiensten zijn de verschillen opmerkelijk te noemen. Zo is de adoptatie van clouddiensten in de agrarische sector zeer laag (8 procent), waar deze binnen het onderwijs op meer dan de helft ligt (56 procent). Ook vast-mobiel-integratie verschilt enorm, met als uitschieters het onderwijs (15 procent) en de transportsector (53 procent).

De zakelijke telecommarkt voor bedrijven van twee tot 150 medewerkers in Nederland bevatte eind vorig jaar 742.000 vaste aansluitingen, 1.350.000 mobiele aansluitingen en 343.000 internetaansluitingen. Gezamenlijk zijn deze sectoren goed voor een jaaromzet van ruim 1,2 miljard euro, zo blijkt uit de kwartaalrapporten van Telecompaper over de zakelijke markt.

Het onderzoek van Voiceworks en Telecompaper is samengevat in een onepager.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6411948). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.