Managed hosting door True

Chinese smartphonemaker Oppo naar Rotterdam

 

De Chinese smartphonemaker Oppo maakt deze zomer zijn entree op de Europese markt. Dat gaat onder meer via een vestiging in Rotterdam, zo maakte het bedrijf bekend bij de introductie van zijn nieuwste Find X-toestel. Met die smartphone in het hoogste marktsegment, die in september 2018 op de markt komt, wil het bedrijf de concurrentie aangaan met Apple’s iPhone en luxe Android-toestellen van onder meer Samsung.

Het Chinese bedrijf kondigde deze week in het Louvre in Parijs de komst naar Europa aan en koos Nederland als een van de eerste landen om de telefoons te lanceren. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er op de Rotterdamse vestiging zullen werken. Een woordvoerster laat weten dat de invulling van het personeelsbestand in volle gang is. Ook is nog niet bekend welke telecomaanbieders het toestel in abonnementsvorm op de Nederlandse markt zullen aanbieden.

Ook in Spanje, Frankrijk en Italië openen de Chinezen vestigingen om de Europese markt op te gaan. In september 2018 moet de Find X op de markt komen. Naast dat vlaggenschip, dat rond de duizend euro gaat kosten, komen de Chinezen ook met twee lager geprijsde modellen op de markt. Die toestellen moeten in juli 2018 beschikbaar zijn en draaien op Android 8.1.

Vijfde plek

Volgens marktonderzoeker IDC is Oppo de derde telefoonmaker van China achter Huawei en Xiaomi. Wereldwijd zou de leverancier uitkomen op de vijfde plek van grootste smartphonemakers ter wereld. (marktaandeel van 7,5 procent  in 2017).

Oppo is actief in 31 landen en regio’s en heeft zes onderzoekscentra wereldwijd. De leverancier richtte zich tot nu toe vooral op China, India en Zuidoost-Azië. Het bedrijf maakte eind 2017 bekend dat het ook in Europa in Noord-Amerika de smartphonemarkt op gaat.

Lamborghini-versie

De Find X is uitgerust met allerlei high tech-snufjes. Zo bevat de telefoon face-id, waarbij de smartphone met een 25 megapixel frontcamera na gezichtsherkenning ontgrendelt. De camera schuift tijdens het nemen van een foto binnen een halve seconde in en uit de telefoon. Wanneer de camera niet gebruikt wordt, is er een volledig scherm te benutten. Ook beschikt de smartphone over gepatenteerde laadtechnologie waarmee de batterij in een half uur al voor 75 procent opgeladen is.

Oppo heeft de visie dat een smartphone niet alleen een goedwerkend communicatiemiddel, maar vooral ook een kunstwerk moet zijn. Zo komt het ook met een speciale Lamborghini-uitgave van zijn Find X. Dat toestel kost 1699 euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6388410). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.