Managed hosting door True

Samsung is weer grootste smartphonebouwer

 

Samsung Android smartphone telefoon GSM

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Samsung Apple opnieuw voorbijgestoken als grootste producent van smartphones ter wereld. Dat blijkt uit een rapport van het Britse marktonderzoeksbureau Canalys.

Zo’n 79,5 miljoen smartphones kon Samsung in de eerste drie maanden van dit jaar verkopen, zegt Canalys. Dat zijn er een stuk meer dan de 52 miljoen die Apple aan de man wist te brengen. Vorig jaar in het vierde kwartaal kon Apple nog over Samsung wippen, maar de Zuid-Koreanen hebben de koppositie terug overgenomen. Na Apple en Samsung volgt een trio Chinese bedrijven: Huawei, Xiaomi en Oppo. Zij stonden vorig kwartaal ook al op de plaatsen drie, vier en vijf.

De complete, wereldwijde smartphonemarkt was in het eerste kwartaal goed voor 337 miljoen stuks. Samsung heeft daar dus bijna een kwart van in handen. Apple is goed voor ongeveer 15,5 procent marktaandeel. De totale markt is wel wat gekrompen tegenover het eerste kwartaal van 2017: toen gingen er zo’n twaalf miljoen smartphones meer over de toonbank. Zowel Samsung als Oppo kenden vorig jaar een betere verkoop. Xiaomi ging er dan weer fiks op vooruit: in het eerste kwartaal van 2017 wist het bedrijf 12,9 miljoen telefoons te slijten. Dit jaar waren dat er meer dan 28 miljoen.

Canalys verwacht dat de markt dit jaar stagneert. De Amerikaanse, Europese en Chinese markten zijn verzadigd en er is te weinig innovatie, concludeert het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6351129). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.