Managed hosting door True

KPN stoot iBasis af aan Tofane Global

 

Overname handen schudden

KPN gaat zijn Amerikaanse dochteronderneming iBasis verkopen aan Tofane Global, een in Parijs gevestigde leverancier van internationale carrierdiensten. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

iBasis uit Lexington (Mass.) is een speler in de internationale wholesale-markt voor spraakdiensten en biedt een breed scala aan spraak- en mobiele datadiensten voor vaste en mobiele aanbieders wereldwijd. iBasis boekte in 2017 een omzet van 705 miljoen euro en een brutowinst van 24 miljoen euro. Bij het bedrijf werken ruim driehonderd man. De huidige topman is de Nederlander Feddo Hazewindus.

KPN zal advies aan de ondernemingsraad en toestemming aan toezichthouders vragen. iBasis blijft zijn spraak- en datadiensten aan KPN leveren.

iBasis

iBasis werd in 1996 opgericht en faciliteert onder meer lange-afstandstelefoongesprekken via internettelefonie (voip). KPN had sinds oktober 2007 56 procent van iBasis in handen en bood in juli 2009 op de resterende aandelen. Dat was nog in de tijd dat de ict-dienstverlening nog internationale ambities toonde; inmiddels is het vizier alleen op Nederland gericht. Het is, na de terugtrekking van KPN uit Duitsland en België, de laatste internationale activiteit die wordt afgestoten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6315954). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.