Managed hosting door True

T-Mobile ziet winst over 2017 stijgen tot 421 miljoen

 

T-Mobile

T-Mobile Nederland realiseert over 2017 een omzet van 1,4 miljard euro. Dat komt neer op een groei van 1,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Aan het einde van de streep realiseert het telecombedrijf een winstgroei van 17,6 procent. De winst van 2017 komt uit op 421 miljoeneuro, ten opzichte van 358 miljoen in 2016. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf.

De totale omzet van T-Mobile steeg met 1,8 procent tot 1,4 miljard euro. Het merendeel komt uit de mobiel tak (bijna 1,3 miljard). De T-Mobile Thuis-divisie realiseert een omzet van 89 miljoen euro. De omzetcijfers over het vierde kwartaal waren iets minder goed. Die daalde met 3,9 procent naar 342 miljoen euro. De winst nam hier overigens wel toe van 77 miljoen euro (Q4 2016) naar 94 miljoen (Q4 2017). Dat is een stijging van 22,1 procent.

Søren Abildgaard, ceo bij T-Mobile Nederland: ‘We hebben een goed jaar achter de rug, ondanks de krimpende markt waarin we opereren. Deze resultaten zijn te danken aan onze focus op klanttevredenheid en klantengroei, en doordat we tegelijkertijd onze kosten in de gaten hebben houden. In deze competitieve markt staat de omzet onder druk.’

Hij vertelt dat T-Mobile Nederland de financiële gevolgen heeft gevoeld van regelgeving, zoals Wft, de verlaagde landelijke interconnectietarieven en de invoering van Roam like Home. ‘Daarnaast hebben we te maken met de dominantie van de vast-mobiele duopolie, waarmee vaste telefonieklanten kortingen op een mobiel abonnement kunnen krijgen.’

Zakelijke markt

T-Mobile zegt dat de zakelijke markt goed loopt. Deze tak laat voor het achtste kwartaal op rij een klantengroei zien. Dit jaar heeft het telecombedrijf bijvoorbeeld Surfmarket (de ict-inkooporganisatie voor het Nederlandse onderwijs) opgetekend.

Daarnaast hebben bestaande klanten de samenwerking met T-Mobile uitgebreid en/of verlengd. Als voorbeeld noemt het telecombedrijf het European Space Research and Technology Centre - ESA (Europese Ruimtevaartorganisatie) en ASR.

De groei in de zakelijke markt wordt naar eigen zeggen gerealiseerd door een combinatie van hoge mobiele netwerkkwaliteit en een klantgericht team.

Tele2

In december 2017 kondigde T-Mobile de overname van Tele2 aan. Het telecombedrijf zegt hiermee dat er meer concurrentie in de Nederlandse telecommunicatiemarkt wordt gewaarborgd. De overname van Tele2 vergroot naar eigen zeggen het concurrentievermogen van T-Mobile tegen de bestaande duopolie. De overname is afhankelijk van goedkeuring door de Europese Commissie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6307145). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.