Managed hosting door True

Smartphonebaas verlaat noodlijdend HTC

 

Het hoofd van HTC’s smartphonedivisie vertrekt bij de kwakkelende techfabrikant. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend. Er is nog geen vervanger voor Chialin Chang, die aan het hoofd stond van de smartphone en connected devices business-divisie. Het vertrek komt plotseling, volgens HTC omdat de topman zich wil richten op zijn ‘persoonlijke carrière’.

Het is de volgende klap voor HTC, dat al jaren kwakkelt. Chang was namelijk één van de laatste topleden in het bestuur van HTC die het bedrijf niet recent heeft verlaten. Onlangs verkocht HTC een groot deel van zijn smartphonetak aan Google voor 1,1 miljard dollar. Daarbij nam Google ook tweeduizend HTC-medewerkers in huis. In totaal lijft Google ongeveer een vijfde van HTC in. Het bedrijf blijft nog vr-apparatuur maken (onder de naam Vive) en mag ook nog zelf eigen smartphones bouwen.

MWC

Volgens bronnen van The Verge zal de Taiwanese fabrikant, in tegenstelling tot eerdere berichten, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona geen nieuwe smartphone aankondigen. Het bedrijf wacht in plaats daarvan op een later moment.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6303137). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.